Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Gyors bableves virslivel recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 1 doboz konzervbab
» 1 szál sárgarépa
» 1 szál petrezselyem gyökér
» 3 gerezd fokhagyma
» paprika, paradicsom,
» vegeta ízlés szerint
» egy kevés étolaj
» egy csipet bors
» 2 pár virsli
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A zöldségeket a fokhagymával együtt megtisztítjuk, felkarikázzuk, a fokhagymát összezúzzuk, és egy kevés olajon megpároljuk. Rádobjuk a pirospaprikát, ha kész, felöntjük 1,5-2 l vízzel, majd a babkonzervet kinyitjuk, és a babot leöblítjük egy szűrőkanálba, ezután a fazékba öntjük. Befűszerezzük, és addig főzzük, amíg a zöldség megpuhul. Ezután a virslit felkarikázzuk, majd a levesbe tesszük. Felforraljuk.
A tejfölhöz adunk egy fél merőkanál levest, és egy kis hideg vizet, majd a liszttel simára keverjük. Ezután a habarást bele öntjük a levesbe, és egyet rottyantunk rajta, majd ha kell utána ízesítjük, még egyet forr, és lezárjuk a gázt.

Tálalhatunk..
Megjegyzés / tipp:

A virslit a levesbetét csipetke helyett teszem a levesbe, senki sem mondta még, hogy nem ízlik így neki .
DE:
Így tartalmasabb az étel: 1 evőkanál búzadara, 2 kanál liszt, 1 tojás , csipet sót összedolgozunk, és kis nokedliket is szaggathatunk hozzá, ha van friss petrezselyem zöld, egy kis csokorral tehetünk a galuskához, nagyon finom bele (ha kemény a tészta, egy kis vízzel lazítjuk. )

A virslit sem feltétlen muszály kihagyni...

Jó étvágyat...
0 komment 14 ember kedveli szofis
2011.12.12 18:50
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
fokhagymával együtt, fokhagymát összezúzzuk, kevés olajon, babkonzervet kinyitjuk, babot leöblítjük, fazékba öntjük, zöldség megpuhul, virslit felkarikázzuk, levesbe tesszük, tejfölhöz adunk, liszttel simára, habarást bele, levesbetét csipetke, összedolgozunk, szaggathatunk, felkarikázzuk, felkarikázzuk, Befűszerezzük, megtisztítjuk, pirospaprikát, fokhagymával, babkonzervet, petrezselyem, petrezselyem, tartalmasabb, szűrőkanálba, Felforraljuk, megpároljuk, összezúzzuk, rottyantunk, zöldségeket, Tálalhatunk, paradicsom, konzervbab, fokhagymát, galuskához, leöblítjük, nokedliket, levesbetét, doboz konzervbab, szál sárgarépa, szál petrezselyem gyökér, gerezd fokhagyma, paprika paradicsom, vegeta ízlés szerint, kevés étolaj, csipet bors, virsli,
Csokiszalámi
0 komment 5 ember kedveli
Lecsós csirkecomb
0 komment 1 ember kedveli
Aszalt gyümölcskenyér.
0 komment 6 ember kedveli
Meggyes piskóta tejszínes meggykrémmel
0 komment 7 ember kedveli
Cukkini fasírt
0 komment 3 ember kedveli
Bundában sült alma
0 komment 2 ember kedveli
Piroska palacsinta
0 komment 4 ember kedveli
Oldalas mézes-mustáros pácban
0 komment 11 ember kedveli
Káposztás bableves cipóban
0 komment 5 ember kedveli
Mozzarellás paradicsomos csirke.
0 komment 5 ember kedveli
Dorozsmai ponty...
0 komment 2 ember kedveli
Máktorta
0 komment 2 ember kedveli
Tormával töltött csülök
0 komment 3 ember kedveli
Aranyrizzsel rakott karalábé
0 komment 1 ember kedveli
Olajbogyós csirkecombok
0 komment 2 ember kedveli
Tejszínes-mustáros csirkemáj
0 komment 13 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.